Vem är Robban?

Så Vem är Robban? Här börjar vi Introduktionen av våra medlemmar. Vi kör med Robban först ut!

FAKTA RUTA:

Namn: Robert Widelund
Ålder: 34 År
Bor: Njurunda, Söder om Sundsvall
På Fritiden: Umgås med mina två söner och fiskar mestadels.


Instagram: Willowgrove_baits

Robert

Så nu är det dags för oss andra att lära känna Robban lite! Samuel har ju fuskat en del på den fronten.

Samuel och Robban har ju varit vänner bra länge ända sen dom var små. Dom spelade dator och var ändå ganska stora i spelvärlden inom spelet Counter-strike där uppe i Sundsvall. Men såklart gick ju åren och dom tappade kontakten. Men efter ett tag när Samuel snöade in sig på fisket så fick ni kontakten igen, sjukt kul. Och något Samuel blev väldigt fast vid är ju att Robban gör egna beten. Därför kallas Robban The baitmaker.
Men hur började allt för Robban, nedan får vi svaren! Frågorna ställda och svaren hittar du nedan.


När började du fiska ?

 • Redan som en liten knodd tillsammans med min morfar. Mestadels mete efter abborre och bäcköring. Men med tiden försvann fisket för mig som ung vuxen, men jag återupptäckte fisket igen 2018 och har sedan dess ägnat den tid som blir över som småbarnsförälder åt att komma ut till vattnet.

Varför är du så intresserad av att fiska? Är det dom stora fiskarna du vill ha eller kanske antalet? Eller rent av bara njuta av naturen?

 • Jag fiskar framförallt för att rensa skallen. Det är något speciellt när man kommer ut i naturen och får stänga av huvudet en stund. Jag är ingen storfiskjägare men det är ju ändå den där tanken i bakhuvudet att idag kanske det blir ett nytt PB. Men ett fiskepass med många små fiskar tycker jag är helt underbart.

Vilken art fiskar du efter helst?

 • gädda och abborre. Nuförtiden ungefär 50/50.

Vilken metod fiskar du helst?

Jag är en väldigt ”allroundfiskare”. Framförallt när det gäller gädda. För abborren har jag många tekniker kvar att utforska. Men där blir det mycket jigg och spinnare. Men vill heller inte utelämna mete då det är otroligt kul att utöva med barnen om än att dom är otåliga på att få kasta istället. Jag kommer att tillverka lite cranks under vintern till kommande abborfiskesäsong bl.a.

Vilka PB Har du? Eller är inte detta något som du har koll på?

 • PB har jag inte exakta mått på men inga troféfiskar finns att skryta med. 🤣

Det är en konst att göra drag

Att göra egna drag är inte bara konst det är en utmaning också. Och det är inte nått för alla men en del har det i sinnet bara.

Och dragen du gör är ju sjukt fina. Började du göra drag för du aldrig fick fisk på dragen du hade innan?

 • Nej då. Jag köpte mycket beten när fiskeintressen blossade upp och dom funkar hur bra som helst. Men jag har en ful ovana att snöa in på saker och fisket bjuder ju in till detta. Så jag snubblade in på youtubevideos där jag såg bland annat mr Svartzonker tillverka beten så jag ville prova och sen var jag helt fast!

De kostar ju en hel del och sen måste man ju va riktigt skicklig på att tälja dom och sen måla.

Berätta lite hur du gör ett drag?

 • Det är väldigt olika faktiskt. Jag gillar att utmana mig själv och hela tiden prova lite nytt. Betena är gjorda av trä. Olika träslag har olika egenskaper och det är kul att experimentera sig fram. Mycket av charmen med att göra beten är att lyckas få betet att funka, att få till en bra gång. Hur ska jag forma och vikta betet för att få det att röra sig som jag vill? Sen är ju själva skapandet som du säger en konstform och jag tycker om att skapa och vara kreativ.

Har du fått någon fisk med dina drag?

 • Ja absolut har jag det. Kicken av att fånga fisk på egengjord bete är helt sjukt kraftig och jag tror att dom flesta som upplever det gärna fortsätter att lägga ner tid och pengar på att göra fler beten efter det!

Någon favorit färg?

 • Njaa jag har nog ingen favoritfärg. I ärlighetens namn tror jag att det är fiskaren och inte fisken som lockas mest av betets färg. Men som betes byggare finns ju ändå alltid tanken där att man vill så ska jag nämna en färgsättning som jag gillar så är det guld/grönt. Den ger en naturtrogen färg i vattnet och får man till lite glitter i färgen så tror jag det kan locka lite intresse hos fisken också. 😉

Hur väljer du vilka färger du ska måla på just de draget?

 • Jag har sällan bestämt mig i förväg vad jag ska måla. Det får liksom komma till mig när jag sitter i målarbåset.

Olika färger till olika väder?

 • När jag fiskar så tänker jag typ: Glitter och folie i solsken och klart vatten. Starkare skrikiga färger i grumligt vatten och mörkare färger i mulet väder.

Vilken utrustning kör du med?

Utrustningen är inte heller att skryta över. Men fiskar både multirulle och haspel och har lite blandade spön från D.A.M Effzett, Daiwa och Svartzonker bl.a.

Vad kan du ge en nybörjare för tips när det gäller fiske och val av färg ?

 • Som nämnt ovan så tror jag inte man ska snöa in för mycket på färgvalet. När jag säger att färgen lockar fiskaren mer än fisken så menar jag faktiskt att man skall fiska med ett bete som man har förtroende för. Om du inte fiskar med självförtroende så fiskar du inte lika bra och där spelar färgen in väldigt mycket!

Vad är ditt häftigaste minne inom fiske?

 • den här sommaren har varit fyllt med härliga fiskeminnen då mina söner nu uppnått den åldern där dom verkligen börjat uppskatta fiske. Att se deras ögon när dom får napp och höra deras jubel när fisken landas är helt underbart!

Och vilket lag fiskar du för?

Jag fiskar för bottennapp såklart! 😉

Kommer vi få läsa mer om Robban?

Ja han kommer att skriva lite om att göra egna beten. Hur mycket/lite det blir det får framtiden visa. Men som skribent av detta inlägg på sidan så är jag taggad på att prova något av beten han gör. Dock kanske det dröjer då de flesta av oss i bottennapp hör hemma i Borlänge.

Men om du är intresserad eller vill köpa beten så är nog enklaste vägen att ta kontakt via Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Related Post