Vart ska man fiska?

Fiske i dalälven

Ja det är ju frågan. Det är ju inte alltid lätt att veta vart man ska eller kan fiska.

Så vad är vårt bästa tips för att fiska?

Bästa tipset är faktiskt att försöka hitta likasinnade i ditt område som kan fiskevattnen. Så de kanske kan ge dig tips och råd om vart du bör fiska. Men det finns ju flera verktyg som kanske kan vara till hjälp i detta. Om du till exempel bor i dalarna så finns ju sidan Fiska i Dalarna. Denna finns även som en Facebook sida som man kan gå med i och fråga om tips och råd. Om du vet någon annan sida så skriv gärna i kommentarerna så kan vi lägga dessa på en egen sida för att sprida informationen om fler.

Så vart fiskar vi?

För våran egen del har det oftast blivit fiska i Dalälven. Lite för att det är nära oss och för att vi tidigare inte haft tillgång till båt. Sen är det lite av okunskap också. För det finns säkert fina fiskevatten lite varstans (Förutom ställen med inplanterad fisk). Men en del av informationen som vi har gått efter när vi letat fiskevatten har hittills varit mestadels Fiskekartan och ifiske.se.Vi har faktiskt även kollat på Genesis C-MAP vilket vi har kollat fiskedjup för att se vart det kanske kan finnas fisk någonstans. Dock är ju inte denna sida till just detta ändå mål egentligen utan för att samla in sonar datat från flera olika givare till att ge en bättre vy över vattnet. Du kan läsa mer på Genesis C-MAP.

Försök förstå vart fisken är

Ja det är nog det viktigaste att lära sig när det kommer till att fiska. När vi lyckades fånga 9 gäddor på en och samma tur förstod vi nog inte varför vi hade sån tur men vi har nog börjat förstå lite bättre nu om varför de var just där. Vilket gör att vi lite sakta blir lite bättre på att fiska. I skrivande stund kan jag nog inte förklara mig på något bättre vis än att jag börjar förstå hur fisken fungerar kring älven och de sjöar vi varit i. Dock betyder det ju inte att jag har rätt. Så skriver inte om mina teorier ännu utan vill nog kanske ha lite mer kött på benen om det än.

Då ingen av oss som skriver på denna blogg är några riktiga proffs utan vi är fiske intresserade med intresset att försöka dela med oss av våra kunskaper och få er att bli bättre fiskare så kommer nog den informationen komma lite längre fram.

Vilken utrustning du har sätter förutsättningarna för att fiska

Ja det är ju något man inte ska glömma när man ska fiska. För din utrustning sätter egentligen en begränsning på hur du ska fiska. Om det är flugfiske eller spinnfiske eller met fiske så ställer allt detta olika krav på hur och vart du fiskar. Så tänk på det när du ställer dina fiske frågor till andra om tips på platser att fiska på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Related Post