Vad ska man börja med?

Samuel med 75cm Gädda

Ett Spö, en lina en krok och något på kroken. Behöver faktiskt inte vara mer avancerat.

Man kan börja enkelt

Min flickväns väninna gjorde t.ex ett eget metspö av en pinne, lina och en krok gick till en bäck och fiskade små bäcköringar. När jag var liten så hade jag ett metspö lite deg och satte de på kroken och fiskade massvis med mörtar som jag senare använde till kräftfiske i våran sommarstuga.
Nu i somras fick jag intresse för fisket igen. Jag och min granne blev mer och mer intresserade av fiske och vi vill självklart ligga på topp. Men då kan pengarna faktiskt rinna iväg lite mycket.

Hur börja jag?

Jag köpte mig ett haspel spö, ett enkelt allround spö kan man säga. Som är för abborre och gädda. Aldrig hört talas om Multirulle men jag kommer till det senare. Mitt allround spö funkar väldigt bra faktiskt och gick på kanske 500kr det enda nackdelen med det är att det inte tål tunga drag som exempel stora jiggar (Stora gummi beten). Ju mer ja fastnade för fisket ju mer plöjde ja på att kolla tex Youtube filmer vända mig till mina vänner som är sportfiskare. Kollar på deras bilder där dom håller i en gädda som kan väga över 10kg. Självklart ville ja också försöka få en sådan. Man börja bli helt fixerad i fisket du börjar köpa större drag bättre spön som kan orka att kasta dom dragen. För ju större drag du har ju större fiskar brukar de va. Men självklart beror de helt på hur hungriga fiskarna är skulle ja säga.
Nu använder jag mig av en multirulle en Shimano tranx som jag blev rekommenderad av en vän till mig, till det har ja en Savage predator spö och den kombinationen orkar tunga drag.

Enkelt att börja

Men som jag skrev i början av denna artikel du behöver absolut inte me än ett spö lina och krok för att börja fiska. Sen beror det på vad du vill fiska.
Som jag vill fiska så är det gädda och känslan att kasta ut draget veva hem det känna gäddan som hugger och mothugget så du nästan ramlar i vattnet det är en underbar känsla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Related Post