Fiskeplatser vi provat

Abborre

Ja vi har provat några platser att fiska på och några har gett mer eller mindre resultat. Allt från inget till litet och smått till lite lagom. Men allt det handlar om att göra rätt val och hitta rätt plats.

Vilka är vi?

Ja för att förtydliga lite så är vi i detta inlägg dom två som fiskat mest av oss. Övriga har varit med en del av gångerna och haft egna äventyr men de tas inte med här. Och då är ju frågan vilka två? Ja i detta fall blir det Ulf och Samuel. (Bättre om oss sidor kommer så småningom). Så nu ska jag skriva om våra fiskeplatser.

Fiskeplatser vi har varit på!

Ja dessa är väldigt begränsade då vi inte har någon båt och kan ta oss till annat vatten än de vi når från stranden. Med lite undantag. Så vi kan väl börja med det bästa stället om vi räknar till antalet fisk på en fisketur. Vällan i falun har gett mycket små gädda och abborre. Inte så stora fiskar men där har vi lyckats fånga nästan 10 fiskar på ca en timme. Inte riktigt vi tog en vända därifrån innan vi kom tillbaka och tog nån till. Där har vi haft tillgång till en roddbåt som vi använt för fisket. Men min personliga gräns är nog 2 personer i den även om vi varit 3 när jag varit med. Men blir inte lika enkelt då.

Samuel med en liten gädda
Samuel med en liten gädda

Sen så har vi Dalälven, ovanför kraftstationerna i borlänge. På lite olika ställen har vi vart där och med olika resultat. Men vi har även varit nedanför kraftstationerna med. Även om det även där bara varit smått och från land. Sen har vi ju även vart i Tunaån i borlänge. Men där åkte vi i Samuels gummibåt. Fick inte så mycket fisk men det är rätt fridfullt att glida runt och fiska så. Tyvärr tycker jag det är lite jobbigt med mjuk båt botten. Men det är ju smällar jag får ta som jag(vi) inte har nån båt. Sen får vi ju inte glömma Bysjön som vi har haft med oss familjen till och fiskat. Där har vi knappt fått någon fisk. Men där har vi nog spenderat mest tid med familjerna.

I läggning vid frostbrunnsdalen.
I läggning vid Frostbrunnsdalen.

Utanför våra vanliga fiskeplatser

Ja dom föregående har varit dom vanliga fiskeplatserna vi varit på. Varav Vällan är väl den enda som är utanför Borlänge. Sen nu senast var vi till Hedemora och lånade båt och åkte lite där och fiskade. Jag lyckades tyvärr inte fånga något men Samuel fick en 75cm lång gädda.

Samuel med 75cm Gädda
Samuel med 75cm Gädda

Kan ha glömt nån fiskeplats nu

Men så kan det vara, detta är i alla fall de flesta platser. Men tyvärr tror jag vi begränsas av att vi inte har en båt just nu. Men så kan det vara ibland tyvärr. Och vi vet inte av några bra platser från land än heller. Så har du några tips på platser så välkomnas dem.

SÅ nu har jag skrivit en lång radda här och hoppas du läst ända hit. Då får du gärna lämna en kommentar även om du inte har någon fiskeplats att rekommendera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Related Post