Fiske

I läggning vid frostbrunnsdalen.

Vad gör vi med vårat liv? Varför blir man så beroende?


Det ska jag berätta för er.
Jag har snöat in mig på fiske men det är ju såklart ingen nyhet för er som pratat med mig. Allt handlar om fiske, finns inget stopp. När du är så besatt av det att du spenderar dagarna med att kolla fiskefilmer på youtube köper nästan allt du kan för att du är så beroende och helt öerlycklig när du får en fisk. Kanske är en liten liten fisk men du säger fisk som fisk med ett stort jävla leende.

Fantastiskt väder ☀
Fantastiskt väder ☀

När du åker förbi ett vatten som ser as häftigt ut och tänker wow där måste det ju finnas mycket fisk. Jag jobbade nära tuna kyrka och varje morgon åkte jag förbi thaihuset där dom har riktigt god mat över bron mot kyrkan, varje dag tänkte jag ”jag måste testa den där ån”. Bestämde mig för att berätta för Team Bottennapp att jag vill testa den där ån med gummibåten.
Fick med mig Ulf första gången och vi gick i båten där vid en hängbro, kristallklart vatten superfint men fiskeförbud såklart så vi fick ro med gummibåten längst ån tills vi blev godkända att fiska enligt lagen. Dagen slutade med två aborrar för Ulf och en gädda som lossnade för mig.

Gummi båten
Gummi båten

Men det går inte fort att ro i en gummibåt så vi beslutade oss för att stanna vid stora motorvägen under bron. Kändes verkligen som man rott jätte långt men visade sig att det är en bra bit kvar av ån innan du kommer ut till stora älven.

Söndagens fiske!

Jag och Ulf bestämde oss för att ta upp jakten idag på fisketuren i Tunaån då vi kände att det skulle va kul och testa nya ställen. Vi rodde och rodde. Men vattnet var fruktansvärt grumligt och väldigt vindstilla. Efter någon timme så insåg vi båda att det här är lönlöst, men kul att testa nya saker. Jag kom på iden ska vi inte testa stället där dom lägger i båtar bredvid affären ”min matbutik, jag har haft ett hugg där förut” berättade jag. Vi hade runt 30 minuter kvar innan vi skulle hem så vi gav det ett försök.

Med raska steg ut på bryggan och fiska från land, super taggade och glada fast vi inte fått någon fisk. Ett två tre booom sa det… eller sa de boom? Nej de sa va ”Fan jag har ju fisk på”?, Hör jag Ulf ropa. Det va som fan Ulf får upp en liten gädda på runt ett halv kilo kanske lite mer. Överlyckliga för att vi inte gick tom hämta hem.

Ulf med sin hittils största gädda
Ulf med sin hittils största gädda

Och ja lär ju skryta lite om min vän. Dom tre senaste gångerna har storfiskarn Ulf fått fisk varje gång och han är en jävel med sin spinnare,En spinnare som levererar varje gång.

3 thoughts on “Fiske”

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Related Post

Bottennapp?Bottennapp?

Vad är bottennapp? Varför finns vi? Hur startades vi?Kul att ni tittar in! Ska berätta lite om bottennapp för er. Bottennapp är ett gäng glada fiskare som startades av ett